Trimble UX5 HP jau prekyboje

Trimble UX5 HP yra profesionali aerokartografavimo sistema sukurta fiksuoti aukščiausios kokybės nuotraukas geodeziniu tikslumu. Naujasis UX5 "High Precision" nepilotuojamas lėktuvas išsiskiria integruotu geodeziniu GNSS imtuvu, pilnos matricos foto kamera su galimybe pasirinkti objektyvus pasiekiant geriausia rezultatą geodeziniuose, inžineriniuose, kasybos ar monitoringo darbuose.

Sistema skirta aukščiausio tikslumo ir kokybės rezultatui

Kokybiškai ir aukštos raiškos ortofotografinei nuotraukai būtinas tikslus fiksuojamų nuotraukų pozicionavimas ir orientavimas, naujasis Trimble UX5 HP integruodamas aukšto tikslumo GNSS imtuvą ir naująją Sony a7R pilnos matricos sensoriaus, 36 MP aukštos raiškos foto kamera tai užtikrina. Naudojant šia kamerą bei GNSS imtuvą pasiekiamas neprilygstamas rezultatas; iki 1 cm/px (GSD) ortofotografinės nuotraukos raiška ir 1000 taškų į m2 3D modelis. Sistema naudoja GNSS duomenų apdorojimo metodą (angl. post-processing kinematic) PPK, tai leidžia pasiekti geodezinį rezultatų tikslumą neįrenginėjant objekte kontūrženklių (GCP), taip pat šiam metodui nereikalingas GPRS ryšys lauke diferencinių pataisų priėmimo užtikrinimui.

Tinkamos konfigūracijos pasirinkimas objekto fotografavimui

Matavimo projektų nebūna vienodų, su šia sistema vartotojas gali pasirinkti skirtingus kameros objektyvus labiausia tinkamus norimam pasiekti galutinam rezultatui. Galimybė pasirinkti ne tik tarp NIR (artimo infraredo) ar RGB sensoriaus kamerų. bet ir montuoti skirtingus objektyvus labiausiai tinkančius fotografuojam objektui. Galimas pasirinkimas iš trijų objektyvų: 35 mm lęšis skirtas tiksliausiam kartografavimui, 15 mm plačiakampis objektyvas naudojamas tuose objektuose kai reikia atlikti didelių teritorijų aerofotografavimą, bei universalus 25 mm objektyvas skirtas tikslumo ir teritorijos padengimo išpildymui.

Laiko taupymas

Su integruotu GNSS imtuvu Trimble UX5 HP nepilotuojame orlaivyje ir naudojant PPK metodą, nuotraukos orientuojamos centimetriniu tikslumu, nebereikia objekte įrenginėti papildomų kontūrženklių tikslumui užtikrinti. Todėl naudojant šią sistemą kartografavimo darbus atliksite dar sparčiau.

Geriausi rezultatai sudėtingomis oro sąlygomis

Trimble UX5 HP sukurtas skristi sudėtingomis oro sąlygomis, esant žemai temperatūrai, lengvam lietui ar stipriam vėjui iki 55 km/h. Sistema užtikrinanti jūsų darbų kokybę tada kai to reikia.

Daugiau informacijos: Trimble UX5 HP

x:0;y:0