„SketchUp Pro“ – modeliuojame panaudojant 3D skenavimo duomenis

„SketchUp Pro“ – tai 3D modeliavimo programa, kurią pamėgo architektūros, dizaino profesionalai bei entuziastai. Vis labiau tobulėjant technologijoms, „SketchUp“ intuityvūs sprendimai efektyviai pritaikomi tiek kuriant į įvairius trimačius modelius, tiek apdorojant 3D skenavimo duomenis.

Išskirtinai intuityvus įrankis specialistams

Nors „SketchUp Pro“ programa leidžia kurti praktiškai bet kokio sudėtingumo objektus –  pastatus, baldus, interjero dizainą, statybos bei industrinio dizaino detales, tačiau visa tai galima atlikti išskirtinai paprastai ir intuityviai.

Kelių puslapių dokumentai, animuoti filmukai, pristatymai taip pat gali būti sukuriami naudojant šį, bene draugiškiausią vartotojui, 3D modeliavimo įrankį.

Plati 3D modelių internetinė biblioteka, efektyvus paprastų formų braižymas, nedidelė kaina ir intuityvus valdymas – tai, kuo išsiskiria „SketchUp“ iš kitų 3D modeliavimui ir projektavimui skirtų sprendimų“, – teigia UAB GeoNovus „SketchUp“ konsultantas Aurimas Stasytis.

Šių metų lapkritį pasirodžiusi versija pasižymi pagerėjusia greitaveika, grafika ir pritaikymu didelės raiškos ekranams. Atsiradus naujai versijai, tapo dar lengviau parengti brėžinius su „LayOut“ priedu ir jais dalintis su CAD programomis.

3D skenavimo duomenys jau gali būti valdomi ir „SketchUp“

undet

Praėjusių metų pabaigoje UAB „InfoEra“ sukūrė ir pasaulinei rinkai pristatė „SketchUp“ papildinį „Undet“, kuris suteikia unikalią galimybę įkelti ir efektyviai valdyti taškų masyvus (angl. point cloud) „SketchUp“ aplinkoje. Vos prieš metus išleistas produktas jau spėjo sulaukti didelio populiarumo architektų, inžinierių ir dizainerių tarpe nuo Europos iki JAV ir Azijos šalių rinkų.

„SketchUp“ kiekvieną dieną naudoja šimtai tūkstančių vartotojų visame pasaulyje. Tai intuityvi ir visiems prieinama 3D modeliavimo platforma. Dėl jos populiarumo yra kuriami įvairūs papildiniai, dar labiau praplečiantys programos funkcionalumą ir pritaikomumą. Savo ruoštu „Undet for SketchUp“ atvėrė visiškai naujas galimybes „SketchUp“ vartotojams, kuriems aktualu analizuoti ar rekonstruoti esamas situacijas, naudojant 3D lazerinio skenavimo ar fotogrametrijos duomenis. Šiuo metu „Undet“ yra vienintelė programa pasaulyje leidžianti įkelti ir efektyviai valdyti tokius duomenis tiesiogiai SketchUp aplinkoje“ – sako produkto vadovas Aurelijus Petraitis.

undet

„Undet“ programinė įranga turi efektyvią duomenų struktūrą, todėl lengvai palaiko net ir didžiausius taškų masyvus. Vartotojai gali įsikelti duomenis iš antžeminių skenerių arba mobilių sistemų, taip pat iš dronų ir rankinių skenerių. Atsisiųsti bandomąją „Undet for SketchUp“ dviejų dienų versiją galite produkto puslapyje www.undet.com.

undet

x:0;y:0