Efektyvi komunikacijos bokštų apžiūra bepiločiais orlaiviais. Išbandyta praktikoje

Komunikacijos bokšto inspektavimas
Komunikacijos bokšto inspektavimas
Komunikacijos bokšto inspektavimas
Komunikacijos bokšto inspektavimas
Komunikacijos bokšto inspektavimas

Siekiant užtikrinti nepertraukiamą komunikacijos bokštų veikimą ir konstrukcinių elementų tvirtumą, bokštai turi būti periodiškai apžiūrimi specialistų. Kad tai padarytų, specialistas turi lipti per visą bokšto aukštį apžiūrėdamas įvairius elementus iš visų pusių ir pasižymėdamas trūkumus. Tai ne tik pavojingas, bet ir bent porą valandų atimantis darbas. Reikia turėti omeny, kad komunikacijos bokštų - daugybė, ir visų jų apžiūrai sunaudojama išties daug brangaus darbo laiko.

Patogus, greitas ir saugus inspektavimo sprendimas

Kartu su komunikacijos bokštų priežiūrą vykdančiais klientais atlikome komunikacijos bokšto apžiūrą bepiločiu orlaiviu DJI Matrice 200 ir didelio optinio artinimo kamera DJI Zenmuse Z30. Pasirinkę atitinkamus orlaivio parametrus galėjome apžiūrėti bokštą iš visų pusių ir per visą jo aukštį vos per 30 min. Vykdant bokšto apžiūrą galima naudoti rankinius arba automatinius skrydžio režimus. Tąkart naudojome rankinį režimą. Konstrukcija ne tik buvo apžiūrėta realiu laiku, bet užfiksuotos nuotraukos ir vaizdo įrašas, o tai leido detaliau įvertinti bokšto būklę jau biure. Kadangi bokštas prilaikomas atotampomis, priskristi labai arti negalima, tačiau kameros Z30 didelio optinio artinimo galimybės leido skristi saugiu atstumu ir smulkiausias dalis matyti ypač stambiu planu. Iškart po skrydžio „DJI Matrice 200“ pabandėme tą patį atlikti populiariuoju dronu DJI Phantom 4 Pro. Kaip ir galima tikėtis, tam, kad pasiektume bent panašų apžiūros detalumą, būtų tekę prie bokšto elementų priskristi vos poros metrų atstumu. Tai reiškia, kad bokšto apžiūra užtruktų ilgiau ir rizikuotume atsitrenkti į konstrukciją bei taip sugadinti ne tik droną, bet ir bokšto elementus.

Taigi „DJI Matrice 200“ ir kamera Z30 įrodė savo vertę inspektuojant komunikacijos bokštus. Pasak klientų, bokštas buvo apžiūrėtas net detaliau, nei tai būtų padaręs specialistas įprastu būdu - dronu elementus galima apžiūrėti iš įvairesnių matymo kampų.

Darbui atlikti naudota technika:

  • Bepilotis orlaivis „DJI Matrice 200“
  • Optinio artinimo kamera (iki 30 kartų) „DJI Zenmuse Z30“

Plačiau: DJI Matrice 200 RTK dronas

Domina bepiločio orlaivio demonstracija jūsų objektuose? Kreipkitės:
Mob. 8 699 47 092
geo@geonovus.lt

x:0;y:0