Trimble Access nauja versija - 2021.20. Kas naujo?

Profesionali lauko matavimo programinė įranga Trimble Access pristatė atnaujintą versiją. Atsisiųskite 2021.20 versiją ir gaukite dar daugiau patogių funkcijų ir galimybių darbo metu. 

 

Peržvelkite savo „Trimble Connect“ debesies paskyroje esančius failus, aplankus ar net 3D brėžinius ir vienu mygtuko paspaudimu atsisiųskite reikiamą medžiagą tiesiai į savo Trimble Access projekto katalogą. Tai leis palaikyti organizacinę tvarką tarp gausybės jūsų projektų informacijos. Nuo šiol projekto informacija dar lengviau keistis ir ją akimirksniu aktualizuoti - programa realiu momentu informuoja apie įvykusius pasikeitimus kataloge. Paprastai administruokite projekto informaciją, deleguokite užduotis kolegoms, dalinkitės komentarais.

3D brėžiniai
3D brėžiniai
lengvai administruosite „Trimble Connect“ esančius failus
lengvai administruosite „Trimble Connect“ esančius failus

Atsiranda galimybė jungtis prie naujojo lauko kompiuterio, Trimble TSC5, ne tik su naujausiu robotizuotu skenuojančiu tacheometru Trimble SX12 , bet ir su Trimble SX10.

Trimble Access papildyta dvejomis skenavimo ribą žyminčiomis parinkties galimybėmis: pusė sferos (be viršutinės dalies) ir stačiakampio ribose.

Nuo šiol Trimble Access gali tiesiogiai eksportuoti taškų debesį populiariausiu (angl. LAS) formatu (standartinės licencijos papildinys).

žiūrėti: https://cdn.vidyard.com/thumbnails/22249606/gWhTEqj76qnIWpFH9v0p8_l-M5YXtrF_.gif
žiūrėti: https://cdn.vidyard.com/thumbnails/22249606/gWhTEqj76qnIWpFH9v0p8_l-M5YXtrF_.gif

Naujas stoties orientavimo metodas - stoties orientacija objekto atžvilgiu.
Jau galite orientuoti tacheometrą dominančio objekto koordinačių sistemoje. Kaip pavyzdys, pamatavę ar nuskenavę, patikrinti objekto konstrukcijos geometriją.
Šis metodas ypač aktualus įvairiose gamybinėse situacijose (statybos aikštelėje tikrinti ar betono plokštė yra plokščia, ar esanti sija tiesi). 

Taip pat, šis būdas nepamainomas dirbant ant judančių objektų, kur instrumento negalime išgulsčiuoti (baržos ar naftos platformos).

žiūrėti: https://cdn.vidyard.com/thumbnails/22249614/k2ThAclINu0K9zPYsw8MaWSnd4KV_nHa.gif
žiūrėti: https://cdn.vidyard.com/thumbnails/22249614/k2ThAclINu0K9zPYsw8MaWSnd4KV_nHa.gif

Patobulintas virtualios realybės peržiūros įrankis, skirtas vaizduoti projektą vietovėje kartu su erdviniais duomenimis, realaus pasaulio kontekste.
Dirbdami su Trimble R12i (IMU) GNSS imtuvu, turinčiu inercinę sistemą, turėsite preciziškai tiksliai atvaizduotą projektą vietovėje.
Naudodami Trimble TSC7TSC5 ar TDC600 imtuvus, sistemą galėsite valdyti portretinėje padėtyje. Šiuo metu testuojami TSC5 ir TDC600 valdikliai, tad kol kas jie nepalaiko skaitmeninio IFC formato failų.

Virtualios realybės peržiūros įrankio langas papildytas ženklinimo funkcionalumu leis matyti taškus, linijas ir kitus elementus. Nužymėtą menamą objektą, darbo aplinkoje, lengva nufotografuoti ir greitai pasidalinti su užsakovu.

virtualios realybės peržiūra
virtualios realybės peržiūra

„Pagrindiniai matavimai“ ir „Tuneliai“ moduliuose jau palaikomas tunelio (.txl) failų atvaizdavimas žemėlapyje 3D formatu. Failai naudojami atliekant paviršiaus patikrinimus, lyginant TXL ir SX12 robotizuoto tacheometro skenavimo duomenis. Tai leidžia tunelių statybos specialistams atlikti detalią pastato analizę realiu laiku.
Koordinačių geometrijos uždaviniai perkelti ir į „Tuneliai“ modulį, kad greitai pasiektumėte šiuos įrankius neperjungiant į „General Survey“. Bakstelėkite ir palaikę ekrane šiuos įrankius galite pasiekti iš tiesiogiai žemėlapio meniu.

žiūrėti: https://geospatial.trimble.com/sites/geospatial.trimble.com/files/inline-images/image1.gif
žiūrėti: https://geospatial.trimble.com/sites/geospatial.trimble.com/files/inline-images/image1.gif

x:0;y:0