Išleista „SketchUp 2022“ versija

Kaip ir kasmet, „SketchUp“ kūrėjų komanda pristato programinės įrangos atnaujinimus. Šiemet buvo išleista versija - „SketchUp 2022“. Tobulinant 3D įrankį, buvo diegiami dviejų grupių naujinimai: laiką taupantys funkcijų patobulinimai bei naujų galimybių kūrimas. Kas naujo yra 2022 metų SketchUp versijoje?

Įrankių paieškos funkcija „SketchUp“ aplinkoje
Įrankių paieškos funkcija „SketchUp“ aplinkoje

Įrankių paieškos funkcija „SketchUp“ aplinkoje

Anksčiau taikyta „SketchUp for Web“ paieškos funkcija dabar yra ir „SketchUp Pro“ dalis. Ji leidžia greitai rasti vietines komandas ir plėtinius. Tai reiškia, kad nebereikės gaišti brangaus laiko bandant rasti įrankį ar prisiminti kur jis yra. „SketchUp“ aplinkoje galite įvesti pavadinimą arba su darbo eiga susijusį raktažodį, pvz., „aukštis“ (angl. Elevation), arba „nuožulna“ (angl. Boolean), kad greitai jį rastumėte. Paieška gali būti vykdoma 11 skirtingų kalbų, į šį sąrašą lietuvių kalba nepatenka. Geriausias būdas įtraukti Paiešką - numatytasis spartusis klavišas: [Shift + S].

Lankstesnis žymėjimo įrankis

Laisvo žymėjimo (angl. Lasso Select) įrankis leidžia nubrėžti pasirinktas žymėjimo ribas, nekeičiant vaizdo krypties. Taip pat galite sukurti kelis atskirus pasirinkimus vienu spustelėjimu - vilkimu ir daug greičiau pasirinkti objektus, naudodami Rašiklio įvestį. Laisvo žymėjimo (angl. Lasso Select) įrankis, taip pat, turi numatytą klavišų trumpinį [Shift + Spacebar].

Kopijavimas antspauduojant

Naujoji įrankio „Perkelti“ (angl. Move) funkcijos būsena Antspaudavimas (angl. „Stamp“) leidžia padaryti kelias objekto kopijas, kiekvieną „antspauduojant“ vienu spustelėjimu. Šis įrankis yra patogus, norint išsklaidyti objektus tam tikroje srityje atsitiktine tvarka. Pavyzdžiui, į kraštovaizdžio dizaino objektą galite greitai įdėti mastelio figūras ar kitus objektus. Tai taip pat naudinga, kai išilgai vienos ašies netaisyklingais intervalais daromos kelios kopijos, pavyzdžiui, rodomos pėsčiųjų perėjos miesto dizaino modelyje.

Supaprastinta objektų pritaikymo sluoksniams galimybė

Palengvinkite darbo eigą susitelkę į objektų organizavimą ir naudodami Žymas (angl. Tags) – . Šis įrankis yra papildytas naująja funkcija, leidžiančia pasirinkti žymą į kurią norime perkelti objektus ir vienu spustelėjimu 3D darbo aplinkoje priskirti objektus atitinkamoms žymoms. Naudodami Žymų įrankį galite pagreitinti modelio organizavimą pažymėdami objektus modeliavimo lange, greitai išvalyti nepageidaujamas Žymas ir pagerinti vėlesnį ataskaitų išgavimo tikslumą.

LayOut naujinimai. Automatinio teksto įvedimo (angl. Auto-text) žymos

Be esamų žymų, kurios perkeliamos iš „SketchUp“ 3D aplinkos į 2D aplinką, pristatomos naujos Automatinio teksto įvedimo (angl. Auto-Text) žymos. Jos gali būti pasirinktos iš Automatinės įvesties (angl. Auto-Text) meniu, žymos kūrimo metu. Šios žymos gali būti naudojamos Iškarpų albumuose (angl. Scrapbooks) arba Nuorodų kūrimo žymose. Tai reiškia, jog galite traukti žymą iš iškarpų albumo ir, užvedus reikiamoje vietoje, tekstas pats pasikeis, atsižvelgiant į projektą, iš „SketchUp“ aplinkoje kurtos informacijos.

Automatinės žymos „LayOut“ aplinkoje
Automatinės žymos „LayOut“ aplinkoje
Automatinės žymos „LayOut“ aplinkoje (objektų nuorodos)
Automatinės žymos „LayOut“ aplinkoje (objektų nuorodos)

Šios žymos apima Scenos pavadinimą (angl. Scenename), Scenos apibūdinimą (angl. SceneDescription), Mastelį (angl. Scale), Santykį (angl. Ratio) ir Koordinačių (angl. Coordinates) reikšmes.

Šis Automatinės teksto (angl. Auto-Text) įvesties papildymas suteikia galimybe naudoti daugiau suvestos informacijos iš „SketchUp“ 3D aplinkos modelio. Taip Jūsų pasiruošti šablonai palengvins ir pagerins dokumentacijos kūrimo procesą.

Norite sužinoti daugiau? Kviečiame sekti mus Youtube kanale „SketchUp Lietuvoje“. Čia rasite internetinio seminaro įrašą, kuriame pristatome ir išbandome naujienas. Taip pat skaitykite sketchup.lt blog‘o įrašus.

* Jei norite tapti autorizuotu mokymų centru ar oficialiu pardavimų partneriu, kviečiame kreiptis tiesiogiai į mus - „Trimble SketchUp“ atstovą Baltijos šalyse. Mob. tel. + 370 640 63 533; El. pašto adresas: sketchup@geonovus.lt.

Tiesiogiai „Trimble SketchUp“ programinės įrangos neparduodame. Norint įsigyti programinę įrangą arba susisiekti dėl mokymų, kviečiame apsilankyti www.sketchup.lt tinklalapyje ir išsirinkti patinkantį partnerį bei susisiekti tiesiogiai: https://sketchup.lt/partneriai/.

x:0;y:0