3D modelio palyginimas su 3D taškų masyvu naudojant Trimble FieldLink

Inžinerijoje, statyboje, architektūroje ypač svarbu tikslumas ir kokybė. 3D modelio palyginimas su 3D taškų masyvu vienas iš kokybės kontrolės procesų, leidžiantis identifikuoti nuokrypius ir netikslumus tarp projektinių planų ir realaus objekto. Pristatome Trimble FieldLink programinę įrangą, kuri skirta atlikti inspektavimo uždavinius tiksliai, greitai ir paprastai.

Kaip pritaikyti Trimble FieldLink programinę įrangą inspektavimo darbams?

Trimble FieldLink programinė įranga leis efektyviai palyginti nuskenuoto objekto taškų masyvo duomenis su to paties objekto 3D modeliu. Trimble FieldLink yra puiki galimybė, padedanti inžinieriams ir statybos specialistams tiksliai atlikti projektų inspekcijas, stebėti nuokrypius nuo projektinių planų, sukurti tikslią "as-built" dokumentaciją ir užtikrinti projektų kokybę bei tikslumą.

Integracija su 3D skeneriais. Prijungus Trimble FieldLink prie 3D lazerinio skenerio, bei turint objekto 3D modelį, galima pradėti skenavimo darbus ir gautus duomenis greitai palyginti su esamu modeliu.

3D modelio palyginimas su 3D taškų masyvu: palyginimą galima atlikti rankiniu būdu, nutempiant 3D taškus tiesiai į reikiamą modelio vietą, arba naudojant automatizavimą: iš modelio parenkant taškus ir juos išmatavus su 3D lazeriniu skeneriu, naudojant taikiklius ("targets") arba pamatavus 3D modelio kampus, kurie aiškiai matomi realybėje, taip yra nustatoma 3D skenerio esama vieta ir naujai nuskenuoti taškų masyvai yra automatiškai pririšami prie modelio (veikia su Trimble X7 ir Trimble X9). Jei skenuojamos dvi ar daugiau stotys, jos yra automatiškai pririšamos prie ankstesnio skenavimo.

Inspektavimo funkcijos: vėliau galima atlikti inspektavimą – FieldLink turi specifinę "Inspection" funkciją, kurioje reikia nustatyti pageidaujamus patikros atstumus, o FieldLink automatiškai sukuria "as-built" žemėlapį (taškų masyvą spalvindamas pagal atstumą nuo taškų masyvo iki 3D modelio). Tada galima analizuoti 3D taškų masyvo ir modelio skirtumus. Be to, ši programa leidžia atlikti matavimus.

Dalinamės savo projektu, kurieme buvo pasirinkti atstumai nuo 50 cm iki centimetro. Iš nuotraukų galime matyti, kad žalios spalvos taškų masyvas geriausiai atitinka modelį (atstumai tarp centimetro ir 10 cm), o raudona spalva žymi didžiausius skirtumus (40 cm ir daugiau) tarp modelio ir taškų masyvo.

3D modelio palyginimas su 3D taškų masyvu naudojant Trimble FieldLink

x:0;y:0