Pirmoji Android įrenginiams skirta Trimble Access 2020 versija

Trimble Access 2020 Android
Trimble Access 2020 Android
Trimble Access 2020 Android

Visai neseniai (gegužę) Trimble pirmą kartą savo naudotojams pristatė programinės Trimble Access 2020 įrangos versiją, pritaikytą darbui su Android operacine sistema ir Trimble TDC600 duomenų kaupikliu.

Prie Trimble Access palaikančių Trimble TSC7 įrenginių (Trimble T7 arba Trimble T10) prisidėjus TDC600, Android versijos vystymas turėtų tapti vienu iš Trimble prioritetų.

Apžvelkime, kaip keisis jūsų darbas atsiradus Android versijai.

Matavimai su TDC600 visai kitame lygyje

Tai – pagrindinė Trimble Access 2020 versijos nauda jums. R serijos GNSS imtuvai ir galingas planšetinio tipo Android sistemoje veikiantis duomenų kolektorius Trimble TDC600 užsitarnavo gerą vardą geodezininkų ir inžinierių tarpe. Dėl patvaraus korpuso, jis nebijo smūgių, telpa į kišenę, o korpusas neslysta iš rankų. Su juo galite drąsiai eiti matuoti visą dieną, siųsti duomenis kitiems prietaisams, netgi skambinti. Tačiau dėl Android sistemos, kuri jį palaiko, draugystė su Windows Mobile (WM) versijoje veikiančiu Trimble Access buvo negalima.

Nuo šiol eidami matuoti su TDC600 savo kišenėje galite turėti ir Trimble Access 2020 programą.

Trimble Access 2020 Android versijos privalumai

  • Optimizuota 6 colių ekranams ir mobiliųjų įrenginių procesoriams
  • Patikimas prisijungimas prie kitų GNSS imtuvų
  • Spartus duomenų siuntimas ir konvertavimas per Bluetooth
  • Dar patogesnis meniu ir darbalaukio išdėstymas tiek laikant įrenginį horizontaliai, tiek vertikaliai

Kuo skiriasi Android versija nuo Windows 10?

Jei prieš tai naudojotės Windows Mobile versiją, didelio skirtumo nepajusite – visus pagrindinius programos įrankius atpažinsite, tačiau nustebsite pamatę kaip patogu juos rasti ir tvarkyti pagal save.

Android versija pasižymi geromis komunikacijos galimybėmis, tačiau neturi visų galingiems lauko kompiuteriams skitų Windows 10 versijos galių.

Pavyzdžiui, ji nėra skirta darbui su IFC formato bylomis ir 3D skeneriais. Tam geriau naudoti Trimble TSC7.

Kas liečia geodezinius matavimus lauke derinant su kitais GNSS imtuvais, TDC600 ir Trimble Access yra nepamainomas jūsų tandemas.

Kiti pagrindiniai Access 2020 versijos papildymai

Nauja Snap-to įrankių juosta

Kai nėra taško, prie kurio galima prisikabinti, atskaitos tašku gali tapti brėžinyje esančios linijos vidurys, susikirtimas, apskritimo ar lanko centras.

Šis naujas Trimble Access priedas ypač patogus matuojant teritorijas, kuriose yra stabilūs objektai. O taip nutinka beveik visada.

Snap-to įrankių juosta prieinama tik su General Survey.

Limit Box (tik Windows 10 versijoje)

Kai dirbate su IFC bylomis arba taškų debesimis, Limit box leidžia apriboti vaizdą iš visų pusių. Jis sukuria „dėžę” objekto daliai su kuria dirbate.

Matavimas naudojant palydovų pogrupius

Atliekant RTK matavimus galite nustatyti taško pozicijas naudodamiesi susikurtą palydovų pogrupį, kuriam priskirsite šiuo metu stebimą palydovų išsidėstymą. Tai leidžia paeiliui sekantiems matavimams būti nepriklausomiems vieniems nuo kito ir nereikia iš naujo peržiūrėti kiekvieno taško kai po kurio laiko pasikeičia palydovų išsidėstymas.

Trimble TDC600 su lauko duomenų surinkimo programine įranga Trimble Access
Trimble TDC600 su lauko duomenų surinkimo programine įranga Trimble Access

x:0;y:0