Naujiena iš Trimble - TCU5

Trimble el. tacheometras su TCU5

2020-iesiems einant į pabaigą amerikiečių kompanija Trimble savo asortimente pristatė naują produktą - TCU5 lauko kompiuterį. Trimble teigimu, naujojo įrenginio našumas, aukštos raiškos ekranas, Android operacinė sistema ir atnaujinta Trimble Access versija padės klientams matavimo darbus atlikti našiau nei bet kada anksčiau.

Iš pagrindų atnaujinta Trimble Access programa

Viena didžiausių naujienų, pristatytų su TCU5 modeliu - Trimble Access 2020 programinė įranga. Atnaujinta programos versija sukurta taip, kad išnaudotų visą kontrolerio potencialą ir pasitelktų modernius metodus efektyvesniam darbui.

Platesnės techninės galimybės bei didesnis ekranas padeda Trimble® TCU5 vartotojui patogiau dirbti su brėžiniais ir 3D žemėlapiais. Be to, nuo šiol galima ekrano vaizdą galima padalinti į dvi dalis ir vienu metu matyti atskaitas bei žemėlapį, taip dar paspartinant darbą. Įdiegtas Trimble Sync Manager atveria platesnes sinchronizacijos galimybės - įrenginyje naudojamas Wi-Fi ryšys leidžia duomenis perkelti tiesiai iš tos vietos, kur šiuo metu esate.

Ryškus įrenginio ekranas

Kiekvieno modernaus išmaniojo įrenginio vizitinė kortelė - ekranas. Trimble® TCU5 turi ryškų 5 colių ekraną, kuris leis patogiai juo naudotis net ir esant sudėtingoms sąlygoms: lyjant lietui ar šviečiant ryškiai saulei. Be to, Trimble® TCU5 palaiko kelis valdymo tipus, kurie leidžia dirbti įvairiomis sąlygomis: tiek valdant įrenginį su pirštinėmis, tiek naudojant specialų pieštuką, tiek naviguojant pirštu.

Šis ekranas taip pat palaiko multi-touch technologiją, kuri leidžia įrenginio valdymui naudoti gestus, paspartinančius darbą ir taupančius laiką.

Techninės naujovės

Trimble® TCU5 pirmtako (TCU3) branduolys buvo paremtas Windows Mobile operacine sistema, tačiau su naujuoju modeliu kompanija nusprendė eiti vartotojams geriau pažįstamu keliu ir įrenginyje įdiegė Android OS sistema. Tai užtikrina ne tik intuityvų valdymą, bet ir leidžia naudoti jau įprastas bei pamėgtas išmaniąsias programėles, pavyzdžiui, interneto naršyklę ar el. paštą. Svarbu paminėti, kad nors įrenginys ir „varomas“ Android operacine, jis neturi Google Play Store programėlių galerijos, todėl įdiegti pavyks ne visas aplikacijas.

Naująją sistemą suderinus su galingesniu procesoriumi ir 2 GB operatyviosios atminties (RAM), Trimble® TCU5 užduotis įveikia iki 5 kartų greičiau nei ankstesnis TCU3 modelis.

Suderinamumas su kitais įrenginiais

Trimble® TCU5 yra suderinamas su įvairiais Trimble įrenginiais ir priedais, taip garantuojant sklandų darbo procesą ir optimalią jų sąveiką. Šis kompiuteris gali būti jungiamas prie:

  • S serijos tacheometrų (Trimble S5,Trimble S7, Trimble S9);
  • „CU lopšio“ (Robotic holder model 2);
  • Prijungimo stotelės (Docking station model 2) duomenų perkėlimui/įkėlimui sugrįžus į biurą (ši stotelė įeina į standartinę komplektaciją).

Be to, TCU5 naudoja universalią bateriją, kuri yra suderinama su visais ekosistemos įrenginiais, todėl vartotojui nebereikia jaudintis dėl skirtingų akumuliatorių pakrovimo.

Šios techninės savybės, įvilktos į tvirtą ir IP65 sertifikatą atitinkantį korpusą, paverčia Trimble® TCU5 sunkiai pakeičiamu kompanionu kasdieniame darbe.

Trimble® TCU5 puslapis: Trimble TCU5

x:0;y:0