Dar platesnės „SketchUp Studio“ galimybės su naujais papildiniais

Architektūros, inžinerijos ir statybų profesionalams gerai pažįstamas „SketchUp Studio“ pasipildė naujais įrankiais. Šis programinės įrangos paketas į savo arsenalą įtraukė du svarbius papildinius, kurie užtikrins sklandesnius darbo procesus, padės modeliuoti dar efektyviau. Nuo šiol savo projektą galite pradėti lengvai importuodami tikslius debesų taškų duomenis su „Scan Essentials“, o užbaigti jį sukurdami aukštos kokybės vizualizaciją, pasitelkę „V-Ray 5“ technologija.

„Scan Essentials“ – paprastas taškų debesų importavimas (tik Windows versijai)

Scan Essentials suteikia galimybę importuoti, peržiūrėti ir panaudoti taškų debesų duomenis tiesiai SketchUp modeliavimo aplinkoje. Tai reiškia, kad imantis naujo projekto jums nebereikės pradėti nuo nulio – galėsite pasitelkti objektų duomenis, jau anksčiau surinktus dronais, antžeminiu skenavimu, LIDAR sensoriais ar kitomis priemonėmis.

Taškų debesys gali būti panaudojami egzistuojančių pastatų ar projektų modeliavimui arba pasitelkiami kaip vizualinis kontekstas kitiems jūsų kuriamiems „SketchUp“ modeliams. Šio papildinio pagalba, tiek CAD profesionalai, tiek naujokai galės lengvai paversti duomenis tiksliais 3D modeliais. Naudotojams nebereikės eikvoti laiko atkuriant esamos situacijos vaizdą – pakaks importuoti duomenis ir modeliuoti tiesiai „ant jų“, pasitelkiant įprastinius „SketchUp“ įrankius.

„Scan Essentials“ papildinys, įtrauktas į standartinę „SketchUp Studio“ prenumeratą palaiko šiuos duomenų formatus: E57, RWP, LAZ, TZF, PLY, LAS.

„V-Ray 5“ – realistiškos ir greitos vizualizacijos

Vizualizacijos (renders) modeliavimo procese yra ypač svarbios – jos nepakeičiamos tiek derinant darbų eigą su klientu, tiek pristatant galutinį projekto vaizdą platesnei auditorijai. Nuo šiol „SketchUp Studio“ programinis paketas turės vizualizacijų kūrimo įrankį „V-Ray 5“.

Penktoji „V-Ray“ versija dar labiau išplečia realistiškos vizualizacijos galimybes su skirtingos šviesos nustatymais, šešėliais, blizgių paviršių redagavimu, bendru apšvietimu ir kt. Priešingai nei ilgai trunkančiame tradiciniame vizualizavimo procese, „V-Ray 5“ leidžia pakeitimus daryti iškart „SketchUp“ modeliavimo aplinkoje. Populiariausius elementus – pavyzdžiui, žmones, automobilius ar augaliją – galite atsisiųsti tiesiai į savo „SketchUp“ projektą ir taip taupyti laiką. Momentiniai pakeitimai pristatant idėjas klientams svariai pagreitina darbų eigą.

Užbaigtas vizualizacijas galėsite lengvai eksportuoti kaip paveikslėlius, animacijas ar panoraminius vaizdus virtualiai realybei ir taip kilstelti savo projektų atvaizdavimo kartelę dar aukščiau.

SketchUp Studio prenumerata

Abu paminėti atnaujinimai įeina į standartinę „SketchUp Studio“ prenumeratą ir dar labiau išplėčia šio programinio paketo galimybes. Šiuo metu jam taikoma 40 % nuolaida, todėl iki liepos 30 d. visas programinis paketas metams kainuos tik 639 € be PVM.

Jei norite įsigyti programinę įrangą ar ieškote autorizuotų programinės įrangos mokymų, juos galite rasti čia: SketchUp pardavimų partneriai.

x:0;y:0